mgr inż. Joanna Giza-Gołaszewska, dietetyk
Od lat pomagam głównie kobietom, pacjentkom chorującymi na endometriozę. Współpracuję z Endoteam Warsaw. Jestem dietetykiem Polskiego Stowarzyszenia Endometrioza.
Zajmuję się również pacjentami ze schorzeniami dietozależnymi m.in. cukrzycą i insulinoopornością, zespołem metabolicznym, chorobami jelit i żołądka, chorobami układu krążenia jak nadciśnienie, miażdżyca czy dyslipidemia.
Współpracuję z Centrum Medycznym SonoFem, położniczo – ginekologicznym Szpitalem Specjalistycznym imienia św. Zofii w Warszawie (Centrum Medyczne Żelazna), Carolina Medical Center. Jestem asystentką w Zakładzie Położnictwa Centrum Medycznym Kształcenia Podyplomowgo. Obszarem badania mojej pracy naukowej jest wpływ anytoksydantów na zdrowie pacjentek z endometriozą. Jestem wykładowcą na Warszawskiej Uczelni Medycznej im. Tadeusza Koźluka na kierunku Dietetyki i Psychodietetyki.
Jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Żywienie Kliniczne, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na kierunku Żywienia Człowieka ze specjalnością dietetyki i Instytutu Żywności i Żywienia na kierunku Poradnictwo Dietetyczne.
Ustalam i modyfikuję jadłospisy, dbając o to, aby zamierzony cel pacjenta został osiągnięty. Moja praca to nie tylko konsultacje dietetyczne, ale także warsztaty i zajęcia edukacyjne dla dorosłych m.in kobiet w ciąży, ale również osób związanych zawodowo ze zdrowiem.
Zapraszam bardzo serdecznie!
Dla kogo? Dieta skierowana jest dla osób starszych lub opiekujących się osobami w podeszłym wieku. Odpowiednio zbilansowana dieta dla osób starszych: Grupa osób w podeszłym wieku jest niejednorodna, dlatego brak jest uniwersalnych zaleceń dotyczących zasad racjonalnego żywienia. U osób w wieku starszym obserwuje się: Zmniejszenie …
Dieta dla senioraWięcejDla kogo? Dieta skierowana jest dla osób przewlekłymi chorobami wątroby. Jaką funkcję pełni wątroba i jakie są jej schorzenia? Wątroba to narząd, w którym zachodzi wiele złożonych procesów: Wytwarza żółć, niezbędną do prawidłowego przebiegu trawienia i wchłaniania tłuszczu w przewodzie pokarmowym. przebiega w niej przekształcanie …
Dieta w chorobach wątrobyWięcejCzym skorupka za młodu nasiąknie… zdrowy sposób odżywiania i wyrabianie właściwych nawyków odgrywa kluczową rolę dla zdrowia dzieci. Organizm rozwija się wtedy intensywnie, dlatego posiłki muszą być oparte o produkty jak najmniej przetworzone, czyli naturalne, wysokiej jakości. Dieta dedykowana dla najmłodszych.
Dieta dla dzieciWięcejDla kogo? Dieta dedykowana dla osób z chorobą refluksową żołądka, wrzodami, stanami zapalnymi tego narządu. Jakie są objawy? „Palący” żołądek, uczucie zgagi, bolesne skurcze czy niesmak to niektóre z dolegliwości w chorobach żołądka. Zalecenia i jadłospisy ustalane są na podstawie objawów pacjentów, aby dzięki prawidłowej …
Dieta w chorobach żołądkaWięcej